Izvor:
01.10.2017 u 15:04
0

OPŠTA TUČA NA BIRALIŠTIMA U KATALONIJI: Policija silom sprečava glasanje! (VIDEO)

Glasanje na referendumu o nezavisnosti Katalonije, koji Spanija smatra neustavnim, počelo je u devet sati na velikom broju biračkih mesta, prenosi El Pais.

Na nekim biračkim mestima, kako se navodi, policija pokušava da spreči ljude da glasaju, a na pojedinim mestima zabeleženi su incidenti.

List je prethodno javio da je nacionalna policija Španije zatvorila oko 15 birališta i zaplenila glasački materijal na većem broju lokacija.

Na pojedinim mestima, kako se navodi, zabeleženi su manji incidenti sa policijom, a ljudi koji su od ranog jutra čekali u redovima ispred birališta, uzvikuju "Mi smo narod mira".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije saopštilo je da su nacionalna policija i civilna garda počele da plene glasačke kutije i listiće na biralištima u Kataloniji, prenosi Rojters.

Španska policija za razbijanje demonstracija počela je raspoređivanje policijaca u jednom delu Barselone uoči otvaranja birališta za referendum na kojem Katalonci žele da glasaju o nezavisnosti, a što Madrid smatra neustavnim.

Video snimak objavljen na sajtu El Paisa pokazuje da specijalci sa šlemovima na glavi stoje naspram jedne grupe gnevnih birača nedaleko od glasačkog mesta u jednoj školi u Barseloni.

Na snimsku se vidi kako su birači podigli ruke uzvikujući "Napolje".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter