Izvor:
05.10.2017 u 01:11
0

TILERSON: Ja nazvao Trampa moronom?! Ne bavim se pokušajima da se vlada podeli!

Državni sekretar SAD Reks Tilerson rekao je da nikada nije razmišljao o ostavci na funkciju šefa diplomatije.

Međutim, Tilerson nije negirao da je predsednika Donalda Trampa nazvao "moronom" posle sastanka u Pentagonu 20. jula.

"Ne bavimo se takvim trivijalnostima. Neću biti deo pokušaja da se vlada podeli", rekao je državni sekretar novinarima.

Prema navodima televizije En-Bi-Si njuz, Tilerson je bio na ivici da podense ostavku ovog leta zbog političkih razlika s Belom kućom, a napetosti su kulminirale u vreme govora predsednika Trampa pred izvidjačima, organizacijom koju je Tilerson nekada vodio.

Citirajući tri anonimna zvaničnika povezana s incidentom, NBC je naveo da je Tilerson Trampa nazvao "moronom" posle sastanka u Pentagonu s ljudima iz Trampovog tima za nacionalnu bezbednost i zvaničnika kabineta.

Malo pre Tilersonove izjave, Tramp je podržao svog državnog sekretara.

"NBC njuz su lažne vesti i neiskreniji su od CNN. Oni su sramota za dobro novinarstvo. Nije čudo što im je gledanost nikakva", napisao je Tramp danas na Tviteru.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter