Izvor:
05.10.2017 u 22:03
0

Ustavni sud Španije suspendovao katalonski parlament!

Ustavni sud Španije danas je doneo odluku o suspenziji sednice katalonskog parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak i na kojoj se očekivalo da lokalni lideri jednostrano proglase nezavisnost Katalonije od Španije.

Agencija prenosi pisanje španskog lista "Pais" da je ova odluka usledila nakon što je Katalonska socijalistička partija pravno osporila sednicu, protiveći se njenom održavanju.

Premijer Španije Marijano Rahoj pozvao je danas katalonskog lidera Karlesa Pudždemona da odustane od planova za jednostrano proglašavanje nezavisnosti tog regiona od Španije, kako bi "izbegli veća zla", prenosi Rojters.

Predsednik španske vlade je u intervjuu španskoj agenciji EFE kazao da je rešenje za katalonsku krizu hitni povratak legalnim tokovima.

– Da što pre saopšte da neće biti jednostranog proglašavanja nezavisnosti, zato što će se time takodje izbeći veća zla – rekao je Rahoj, ne objašnjavajući na šta misli.

tanjug.rs
Foto: Twitter/CulturaIndepe, Twitter/CatalansForYes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter