Izvor:
07.10.2017 u 01:49
0

STEJT DEPARTMAN POTVRDIO: Izvesan sastanak Volkera i Surkova sutra u Beogradu!

Portparol Stejt departmenta potvrdio je za Glas Amerike da će se specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u Donbasu, Kurt Volker i pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov sastati sutra u Beogradu.

Kako navode iz Stejt departmenta, tema razgovora je implementacija sporazuma iz Minska.

Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba na istoku Ukrajine, Kurt Volker, objavio je nešto ranije na svom Tviter nalogu da će se sastati za par dana sa pomocnikom ruskog predsednika u Beogradu.

– Sastaću se s ruskim kolegom u oktobru u Beogradu, kako bi razgovarali o bržoj implementaciji Minska i o obnavljanju teritorijalnog integriteta Ukrajine – objavio je Volker na Tviteru 5. oktobra.

Minsk se odnosi na sporazum iz februara 2015. godine, potpisan u beloruskoj prestonici, kojim se traži prekid vatre u istočnom delu Ukrajine, Donbasu, te su određeni dalji koraci da se okončaju sukobi.

Ovo je drugi sastanak Volkera i Surkova, a prvi put su razgovarali 21. avgusta ove godine u Minsku.

Volker je u međuvremenu odbio da se sastane sa Surkovom u Rusiji, a Surkovu je zabranjen ulazak u Evropsku uniju, u okviru sankcija Moskvi.

Tanjug
Foto: Twitter/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter