Izvor:
08.10.2017 u 14:29
0

IZBOR ZA NOVOG PREDSEDNIKA PS SAVETA EVROPE U PONEDELJAK!

Novi predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) biće izabran sutra, prvog dana jesenjeg zasedanja u Strazburu, saopštila je pres služba PS SE.

Kako se navodi u saopštenju, za tu funkciju nadmetaće se Stela Kiriakides sa Kipra i Emanuelis Zingeris iz Litvanije, preneo je TAS S.

Novi predsednik biće izabran nakon što je Pedro Agramunt odlučio da podnese ostavku na to mesto, izjavio je za TAS S u petak njegov portparol.

Vršilac dužnosti predsednika PS SE postao je potpredsednik ovog tela Rodžer Gejl.

Krajem aprila ove godine kancelarija za odnose sa javnošću PS SE saopštila je da je usvojila zahtev za izglasavanje nepoverenja Agramuntu, u kojeg, kako je tada bilo navedeno, nemaju više poverenja nakon njegove posete Siriji.

Delegacije Ruske Dume i PS SE, na čelu sa Agramuntom, boravile su u Siriji 20. i 21. marta na poziv predsednika sirijske skupštine Kadija Abasa.

Tokom te posete susreli su se i sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, sa kojim su razgovarali na zajedničkom sastanku Odbora za spoljne poslove ruskog i sirijskog parlamenta.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter