Izvor:
16.10.2017 u 03:16
0

Kanada: Prvi slučaj „sudara“ aviona i drona!

Kanadski avion sa šest putnika i dva člana posade bezbedno je sleteo na aerodrom u Kvebeku nakon što se sudario sa dronom, što je prvi incident te vrste zabeležen u zemlji, saopštili su danas zvaničnici.

Sve se odigralo u četvrtak kada se dron sudario sa avionom domaće kompanije "Skajdžet", koji se približavao međunarodnom aerodromu u gradu Kvebeku, izjavio je ministar saobraćaja Mark Garno.

Garno, koji je bivši astronaut, rekao je da je ovo prvi put da je dron udario avion u Kanadi.

"Laknulo mi je kada sam saznao da je letelica pretrpela manju štetu i da je mogla bezbedno da sleti", istakao je Garno, preneo je AFP.

Dron je, prema pisanju lokalnih medija, udario u desno krilo aviona koji se u tom trenutku nalazio na oko tri kilometra od aerodroma.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter