Izvor:
16.10.2017 u 13:19
0

IRSKA U PRIPRAVNOSTI: Uragan Ofelija stiže danas!

Sve škole u Irskoj danas će biti zatvorene zbog uragana "Ofelija", koji se približava britanskim ostrvima.

Kako je saopšteno, biće zatvorene sve škole, koledži i druge obrazovne institucije.

Odluka je doneta u dogovoru sa službom za vanredne situacije i konsultacija sa meteorološkom službom koja prognozira dolazak "oluje bez presedana".

Irska meteorološka služba je izdala "crveno upozorenje" i ukazala na "potencijalni rizik po živote" pri očekivanom udaru oluje.

Veruje se da će "Ofelija" oslabiti, ali će ipak biti praćena snažnim udarima vetra i do 130 kilometara na sat i obilnim padavinama, što bi moglo da izazove poplave.

U Škotskoj, Velsu i delovima Engleske izdato je "žuto upozorenje", prenela je agencija AFP.

Meteorolozi ističu da je "Ofelija" najsnažniji uragan ikada zabeležen na istoku Atlantika i prvi od 1939. godine koji je "doputovao" toliko daleko na sever.

Dolazak nevremena očekuje se tačno na 30. godišnjicu "Velike oluje" iz 1987, tokom koje je u Britaniji stradalo skoro 20 ljudi i oboreno 15 miliona stabala, podseća AP.

Snaga "Ofelije", koja se trenutno preko Atlantika kreće prema severoistoku, u nedelju je bila u kategoriji 2, sa vetrovima brzine 169 km na sat.

Očekuje se da njena snaga oslabi na nivo oluje kada bude stigla do kopna, ali britanski meteorolozi upozoravaju da bi i dalje mogli da ga prate vetrovi "uraganske snage".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter