Izvor:
16.10.2017 u 13:26
0

KURC UBEDLJIV: OVP osvojila 34,1 osto glasova!

Lider austrijske Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc, čija je stranka pobedila na parlamentarnim izborima održanim u toj zemlji, izjavio je da će ostati veran svojim predizbornim stavovima o pitanju izbeglica i da se raduje saradnji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kurc je u intervjuu za Krone.at kazao da će mu prvi politički korak nakon izbora biti razgovori sa svim strankama koje, kako je kazao, želi da uveri u potrebu "drugačije političke kulture".

"Austrijancima je prepiranja preko glave", rekao je Kurz.

Kurc (31) je juče napravio senzaciju na izborima u Austriji jer je njegova OVP osvojila najviše glasova od 60-ih godina i sa trona skunula Socijaldemokratsku stranku (SPO) aktuelnog austrijskog kancelara Kristijana Kerna.

Upitan da kaže šta je prvo uradio kada je čuo rezultate, Kurc je kazao da se radovao sa porodicom, devojkom i timom sa kojima je proveo ceo dan.

"Osjećam beskrajnu zahvalnost. Želeo bih da zahvalim svim Austrijancima", rekao je Kurc.

Prema njegovim rečima, prva mu je pobedu čestitala nemačka kancelarka Angela Merkel, što mu je bilo veoma drago.

Prema najnovijim rezultatima, koje je saopštilo austrijsko MInistarstvo unutrašnjih poslova, OVP je osvojila 34,1 osto glasova, što je za sedam više nego na prethodnim izborima održanim 2013. godine.

Slobodarska stranka osvojila je 27.4 odsto glasova, dok je SPO osvojila 26,7 odsto glasova birača.

Kako se navodi, još nisu prebrojani glasački listići onih koji su glasali putem pošte.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter