Izvor:
18.10.2017 u 02:46
0

Britanija pred najalarmantnijom pretnjom od islamista!

Britanija se nalazi pred najalarmantnijom pretnjom od islamskih ekstremista koji nastoje da izvedu masovne napade, za koje je često potrebna priprema od samo nekoliko dana, izjavio je danas šef britanske obaveštajne službe MI5 Endru Parker.

On je dodao da takav nivo pretnje nikada nije video u svojoj karijeri koja traje već 34 godine, prenosi Rojters.

"Pretnja je raznovrsnija nego ikada pre: zavere nastaju ovde u Britaniji, ali stižu i iz inostranstva, zatim tu su kompleksno planirani napadi, ali i spontani napadi u kojima se koriste samo noževi", navodi Parker.

On je dodao da ti napadi ponekada mogu da budu ubrzani i da budu sprovedeni u delo u roku od samo nekoliko dana.

Britanija je osujetila 20 planiranih napada u protekle četiri godine, a u prošlih sedam meseci sprečeno je sedam islamističkih napada, kazao je Parker.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter