Izvor:
13.11.2017 u 21:30
0

PUDŽDEMON TRAŽI REŠENJE KRIZE: Ja sam ceo život za nezavisnost!

Svrgnuti katalonski predsednik Karles Pudždemon izjavio je danas da bi mogao da razmotri predlog rešenja španske političke krize, koji ne uključuje secesiju Katalonije, čime bi se ublažilo stav o nezavisnosti koji ga je prošlog meseca koštao funkcije.

– Spreman sam, i uvek sam bio spreman da prihvatim realnost drugačijih odnosa sa Španijom. Ta je još uvek moguća. Ja sam ceo svoj život za nezavisnost, radio sam 30 godina kako bi se na još jedan način Katalonija usidrila u Španiju – rekao je Karles

Kako se navodi, Pudždemon, koji je ranije insistirao da deklaracija o nezavisnosti treba da bude osnova bilo kakvih pregovora sa španskim premijerom Marijanom Rahojem, uslovno je oslobođen nakon što mu je pružena međunarodna naloga za hapšenje. nalazi se sa četiri bivša katalonska ministra u egzilu u Belgiji.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter