Izvor:
05.07.2016 u 15:51
0

ŠTA JE SAD OVO? „Britanija će ipak ostati u EU!“

Britanija neće napustiti Evropsku uniji uprkos odluci o izlasku iz 28-članog bloka koju je izglasala na referendumu 23. juna, rekao je austrijski ministar finansija Hans Jerg Šeling u danas objavljenom intervjuu nemačkom poslovnom dnevniku "Handelsblat".

Za pet godina će EU i dalje imati 28 država članica – istakao je Šeling, prenosi AFP.

Ovaj bivši biznismen kaže da su evropski lideri razgovarali o "svim mogućnostima" – od toga da Britanija ostane u EU, do zaključivanja "sporazuma o slobodnoj trgovini po švajcarskom ili norveškom modelu".

Šeling smatra da bi Britanija mogla da se raspadne, s tim da bi Škotska i Severna Irska, gde je većina glasala za ostanak uz EU, ostale u sastavu Unije, dok bi Engleska, koja je za Bregzit, krenula svojim putem.

Na istorijskom referendumu 23. juna 52 odsto Britanaca glasalo je za odlazak iz EU, dok je 48 odsto glasalo za ostanak, a od tada je zemlja u političkom previranju, podseća francuska agencija.

Tanjug
Foto: Twitter/business

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter