Izvor:
06.07.2016 u 02:20
0

ŽESTOKA BORBA POSLE KAMERONOVE OSTAVKE: Britanija dobija ŽENU PREMIJERA?

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej preuzela je vođstvo u trci za sledećeg premijera Velike Britanije nakon prvog glasanja.

Teresa Mej je osvojila 165 glasova poslanika konzervativaca dok je na drugom mestu državma sekretarka za energiju Andrea Lidsom sa 66 glasova, prenosi AFP.

Desnicar Lijam Foks je prvi diskvalifovan kandidat za mesto premijera, pošto je osvojio svega 16 glasova. Konzervativni poslanici zakazili su naredna glasanja za četvrtak a potom za naredni utorak, u kojima će eliminisati svakog kandidata sa najmanjim brojem glasova, sve dok se izbor ne svede na dva kandidata.

Između preostala dva kandidata će odlučiti glasovi 150.000 članova Konzervativne partije širom Velike Britanije. Pobednik ovog izbora će postati predsednik partije i premijer Velike Britanije a konačni rezultati će biti objavljeni 9. septembra.

Premijer u ostavci, Dejviod Kameron nije učestvovao u glasanju za izbor svog naslednika niti se očekuje da će podržati bilo kojeg kandidata. Tereza Mej je u predreferendumskoj kampanji podržavala ostanak Velike Britanije dok je Lidsom bila za istupanje, prenosi AFP.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/KSGGeog

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter