Izvor:
23.11.2017 u 22:06
0

Odjeknula eksplozija u blizini mesta gde je nestala argentinska podmornica sa 44 ljudi!

Eksplozija se začula navodno u blizini mesta gde je argentinska podmornica nestala prošle nedelje, prenosi BBC.

U njoj je bilo 44 članova posade kada joj se izgubio svaki trag, prenosi portparol mornarice.

Rojters prenosi da je saopšteno da se radilo o "abnormalnom, jedinstvenom, kratkom, nasilnom događaju koji nije bio nuklearnog karaktera".

Ambasada SAD u Buenos Ajresu saopštila je prethodno da se ispostavilo da objekat koji je avion američke Ratne mornarice uočio u blizini područja u kojem je prošle nedelje nestala argentinska podmornica nije podmornica "ARA San Huan".

Navodi se da je avion "P-8A Posejdon" učestvovao u velikoj operaciji potrage za podmornicom koja je poslednji signal iz južnog dela Atlantskog okeana uputila 15. novembra.

Američki avion, koji se u međuvremenu vratio u bazu u Baija blanki, bio je među desetinama argentinskih i stranih brodova i aviona uključenih u potragu.

Portparol argentinske Ratne mornarice, Enrike Balbi, rekao je da se potraga sada nalazi u "kritičnoj fazi", jer postoji zabrinutost da je posadi nestalo kiseonika, ukoliko se nalaze ispod površine vode.

On je potom rekao da Mornarica istražuje snažan zvuk, detektovan na području gde je podmornica nestala.

Zvuk je opisao kao "hidro-akustičnu anomaliju", a odbio je da potvrdi da li se radi o eksploziji, prenosi "Bi-Bi-Si".

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter