Izvor:
02.12.2017 u 18:07
0

ŠTA SE SVE MOŽE SMUĆKATI U BAKINOJ KUHINJI: Starica pravila otrov i sipala ga komšijama u hranu i kafu!

Beti Miler iz Amerikeu hapšena je u poznim godinama zbog proizvodnje načina jakog biljnog otrova koji je sama pripremala u domu za penzionere u Vermontu, a zatim ga ispitivala na svojim komšijama.

Ricin koji je Beti Miler spremala iz hobija nije odneo nijednu žrtvu, ali je bio povod za nesvakidašnji dolazak saveznih policajaca u dom penzionera "Wake Robin", gde su u apartmanu 70-godišnjakinje otkrili bočicu sa natpisom "ricin". Analiza je pokazala da je reč o smrtonosnoj supstanci. Beti je na internetu pronalazila uputstva za pripremu otrova.

Milerova je rekla, da je "zanimaju biljni otrovi, pa je na internetu potražila informacije o njihovoj izradi".

– Rekla je da je ricin napravila u svojoj kuhinji u "Wake Robinu" te ga je, kako bi mu ispitala jačinu, stavljala u hranu i piće stanarima doma – dodaje FBI u saopštenju.

Policija je uz ricin pronašla i druge biljne sastojke koji se mogu koristiti za proizvodnju otrova. Policijski zvaničnici su rekli da su "sve opasne stvari pronađene u apartmanu Beti Miler uništene".

Ricin je otrovan protein koji, kada uđe u telo, blokira sposobnost ćelija da sintetišu sopstveni protein. Bez ćelija koje proizvode proteine, ključne funkcije u organizmu se polako gase. Čak i osobe koje prežive trovanje ricinom ostaju sa trajnim oštećenjem organa.

Izvor: Telegraf
Foto: Twiter/Milan Sostaric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter