Izvor:
04.12.2017 u 02:32
0

KIJEV NA METI TERORISTA: Ekstremisti blokirali TV kanal koji je prenosio miting! (VIDEO)

Grupa radikalnih ukrajinskih nacionalista u vojnim uniformama, koja je danas blokirala zgradu televizijskog kanala "Njuz van" u Kijevu, traži od novinara da promene politiku izveštavanja, prenosi TASS.

Naša akcija simbolizovala je kontrolni punkt na liniji fronta, kontrolni punkt koji zaustavlja neprijatelje sa suprotne strane. Naš kontrolni punkt takođe je namenjen tome da zaustavi neprijatelje koji rade na ovom televizijskom kanalu. Naravno, to je samo simbol, ali želimo da skrenemo pažnju da je ratno stanje i da kada je ratno stanje televizijhski kanal mora da vodi proukrajinsku politiku – kazao je u prenosu uživo jedan od nacionalista Aleksej Serdjuk.

TASS prenosi da je on poručio da "zaposleni mogu da izađu iz zgrade na drugi izlaz".

"Njuz van" je putem sajta ranije saopštio da su muškarci u informama blokirali zgradu kojoj je u tom trenutku bilo više od 150 ljudi, a u programu uživo objavljeno je da je jednom od zaposlenih pozlilo, ali vozilo Hitne pomoći nije moglo da dođe po njega.

Navodi se da ova televizijska kompanija smatra da je razlog blokade u činjenici da je "Njuz van" prenosio "Marš za opoziv" predsedika Petra Porošenka.

Taj skup je u Kijevu organizovao Mihail Saakašvili, nekadašnji predsednik Gruzije i bivši guverner ukrajinskog regiona Odese, a sadašnji lider ukrajinskog opozicionog Pokreta novih snaga.

Sakašvili je na mitingu u centru grada pozvao Ukrajince da uklone diktaturu oligarha i umesto toga uspostave "diktaturu srednje klase".

Predlažem da ne čekamo još 25 godina i da uklonimo diktaturu oligarha kako bismo uspostavili diktatiru srednje klase – rekao je Sakašvili.

On je danas u centru ukrajinske prestonice organizovao "Marš za opoziv" predsednika Porošenka, na kojem se, prema proceni lokalne policije, okupilo oko 2.500 ljudi.

Naš neprijatelj je moć koju imaju oligarsi, korupcija potiče iz nje, ona je neprijatelj srednje klase. Naš neprijatelj je Porošenko kao neko ko predstavlja moć koju imaju oligarsi. Oni koriste nas i bogatstvo Ukrajine. Uklonimo ih – vikao je Sakašvili.

On je pozvao okupljene da "zaplene novac oligarsima zato što je to pošteno".

Oni su pljačkaši koji su uzeli vaš novac i vi ste svi žrtve. Nećemo im dozvoliti da uteknu sa plenom. Pitaćemo svakog od njih ponaosob zašto su nas pljačkali – poručio je Sakašvili.

On je kazao da je ključni zahtev demonstranata donošenje zakona o opozivu koji omogućava odlazak sa vlasti šefa države.

Opoziv (impičment) je mogućnost kojom se izbegava revolucija. Mi smo za mirnu revoluciju – rekao je Sakašvili i obećao uspostavljanje "centralnog komiteta za impičment" i regionalnih struktura.

On je pozvao demonstrante na novi miting u centru Kijeva 10. decembra.

Blic.rs
Foto: Arhiva/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter