Izvor:
05.12.2017 u 23:34
0

OVA TRAMPOVA ODLUKA BI MOGLA DA IMA OPASNE POSLEDICE: Preseliće ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim!

Predsednik SAD Donald Tramp obavestio je danas palestinskog predsednika Mahmuda Abasa da planira da preseli ambasadu svoje zemlje u Jerusalim, javili su palestinski mediji.

Abas je upozorio Trampa na "opasne posledice" takve odluke na mirovni proces, bezbednost i stabilnost u regionu i svetu, saopštilo je palestinsko predsedništvo Tramp je danas razgovarao telefonom i s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom i jordanskim kraljem Abdulahom Drugim, pošto je razgovarao s Abasom, u očekivanju objave odluke o statusu Jerusalima.

"Očekuje se da će danas biti još razgovora sa stranim liderima", rekla je prethodno portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Ranije su zvaničnici Trampove adminstracije najavili da će on po svoj prilici svoju odluku saopštiti sutra.

Ako prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela ili preseli ambasadu prekinuće decenijama dugu politiku SAD u odnosu na Bliski istok, što bi moglo da izazove nasilje u regionu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter