Izvor:
06.12.2017 u 06:59
0

UJEDINJENE NACIJE POZIVAJU NA REŠAVANJE PROBLEMA: Prištinske vlasti da odvrate borce od ekstremista!

Ujedinjene nacije pozvale su vlasti u Prištini da sačine jasnu strategiju kako bi odvratile potencijalne borce da se pridruže islamskim ekstremistima u Siriji i Iraku, kao i da ponude više mogućnosti za zapošljavanje i obrazovanje. U nezavisnom izveštaju, čiju izradu su naložile UN, analizirani su strani borci – povratnici, kao i razlozi zbog kojih ljudi sa Kosova ulaze u ekstremističke grupe.

U tom izveštaju UN se, takođe, kosovska i međunarodna tela pozivaju da razviju bolju politiku kako bi sprečili nasilni ekstremizam. Prema podacima kosovske policije, 335 građana je otputovalo ili uhvaćeno na putu ka zonama konflikta u Siriji i Iraku od 2012. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/newyorkcityinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter