Izvor:
06.12.2017 u 17:30
0

PORTPAROL TURSKE VLADE UPOZORAVA: Odluka SAD gura svet u vatru koja neće moći da se ugasi!

Portparol turske vlade upozorio je da će najavljena odluka SAD o priznavanju Jerusalima kao prestonice Izraela gurnuti taj region i svet u "oganj kome neće biti kraja".

– Proglašenje Jerusalima za prestonicu je nepoštovanje istorije i istine u regionu. To je velika, okrutna nepravda, kratkovidost i ludost, i gura region i svet u oganj kome se neće videti kraj – rekao je potpredsednik turske vlade Bekir Bozdag

Bozdag je pozvao sve da postupaju logično, da poštuju sporazume koje su potpisali i da se ponašaju razumno, izbegavajući da svetski mir dovedu u opasnost iz domaćih političkih ili drugih razloga. Američki zvaničnici najavili su da će predsednik SAD Donald Tramp priznati Jerusalim za prestonicu Izraela i Stejt departmentu izdati nalog da počne višegodišnji proces preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u sveti grad.

Mogućnost da SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela komentarisao je i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je upozorio da će, u tom slučaju, Turska biti primorana da prekine sve diplomatske odnose sa Izraelom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Turkish Politics

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter