Izvor:
06.12.2017 u 19:44
0

PAPA FRANJA MOLI ZA JERUSALIM: Sveto mesto koje ima specijalnu vokaciju za mir!

Papa Franja pozvao je sve da poštuju status kvo Jerusalima, u skladu sa rezolucijama UN, poručivši da "mudrost i razboritost" treba da prevladaju kako bi se izbegao dalji sukob.

– Molim se Gospodu da se identitet tog grada očuva i učvrsti u korist Svete zemlje, Bliskog istoka i celog sveta, i da mudrost i razboritost prevladaju kako bi se sprečili novi elementi tenzija u globalnom kontekstu koji je već uzdrman mnogim okrutnim sukobima – rekao je papa Franja.

Vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve uputio je tu poruku uoči očekivanog saopštenja američkog predsednika Donalda Trampa o priznavanju Jerusalima kao prestonice Izraela. Papa je izrazio duboku zabrinutost zbog nedavnog razvoja događaja s tim u vezi, istakavši da je Jerusalim jedinstveno i sveto mesto za hrišćane, Jevreje i muslimane koje ima "specijalnu vokaciju za mir".

Američki zvaničnici najavili su da će predsednik SAD priznati Jerusalim za prestonicu Izraela i Stejt departmentu izdati nalog da počne višegodišnji proces preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u sveti grad. Papa Franja je ranije u obraćanju Palestincima uoči Trampovog najavljenog saopštenja o Jerusalimu, rekao da je "priznavanje prava svih naroda" na svetoj zemlji primarni uslov za dijalog.

Papa, koji je juče razgovarao sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom o aktuelnoj krizi, to je danas rekao grupi Palestinaca koji učestvuju u međuverskom dijalogu sa Vatikanom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter