Izvor:
08.07.2016 u 22:24
0

ON JE UBIO PET I RANIO SEDAM POLICAJACA: Identifikovan napadač iz Dalasa! (FOTO)

Muškarac osumnjičen da je snajperom ubio pet i ranio sedam policajaca u Dalasu, koji je kasnije i sam stradao, identifikovan je kao 25-godišnji Majka Džonson, objavili su američki mediji, a preneo AFP. "Si-Bi-Es njuz" i "En-Bi-Si njuz" su naveli da je Džonson živeo u Meskiteu, predgrađu Dalasa.

Snajperista je ciljano pucao samo u bele policajce, gnevan zbog ubijanja crnaca, rekao je danas šef policije Dejvid Braun i dodao da se još troje troje ljudi nalazi u pritvoru. Nema indikacija da je pucnjava u Dalasu na bilo koji način povezana sa spoljnim faktorom, objavili su danas američki zvaničnici.

Unutar naše zajednice nismo primetili nagoveštaje za tako nešto – izjavio je neimenovani zvaničnik, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Dalasa Majk Rouling izjavio je da je pet policajaca ubijeno, dok su sedam policajaca i dva civila ranjeni hicima iz vatrenog oružja kada je počela paljba iz snajpera prilikom uličnih protesta u ovom gradu. Rouling je dodao da ne veruje da bilo ko od povređenih u životnoj opasnosti, prensi AP.

Na policiju je otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu, u američkoj državi Teksas, a jedan od napadača, koga je policija danas opkolila, se ubio, a prethodno je pretio da su bombe postavljene širom grada, prenele su agencije. Pucnjava je počela u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti i Luizijiani, saopštila je policija, javio je BBC.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun izjavio je ranije danas da je posle ubistva policajaca iz snajpera u tom gradu uhapšeno troje osumnjičenih dok je četvrti opkoljen i razmenjivao je vatru sa pripadnicima policije, preteći da su postavljene bombe širom Dalasa, preneo je AP.

Tanjug
Foto: Tanjug, Facebook/Micah-Xavier-Johnson

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter