Izvor:
09.07.2016 u 16:42
0

NATO RAZMEŠTA SNAGE BLIŽE RUSIJI: Cilj odvratiti potencijalnu rusku agresiju, saopšteno na samitu

Lideri NATO na samitu u Varšavi u petak su se dogovorili da razmeste multinacionalne snage na Baltiku i u Poljskoj kako bi odvratili bilo kakvu potencijalnu rusku agresiju i naložili su svojim izaslanicima da objasne ove mere Moskvi naredne sedmice, saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Ovi bataljoni će biti snažni i multinacionalni. Oni će dati do znanja da će se napad na jednog saveznika smatrati napadom na čitav NATO – kazao je Stoltenberg na pres konferenciji, prenosi Rojters.

Dok jačamo naša sredstva odvraćanja i zastrašivanja i našu odbranu, mi nastavljamo da težimo konstruktivnom dijalogu sa Rusijom. Rusija ne može biti i ne treba da bude izolovana… Mi ćemo obavestiti Rusiju o odlukama koje smo doneli na ovom samitu – dodao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ eu_commission

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter