parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SOLIDARNI SA ANGELOM MERKEL : Jednoglasno osuđujemo antisemitizam!

 

 

Nemačka kancelarka Angela Merkel  izjavila JE da njena konzervativna partija jednoglasno osuđuje antisemitska dela kao što je spaljivanje izraelskih zastava i dodala da bi vlada trebalo da koristi sva raspoloživa sredstva da se izbori sa takvim incidentima.

- Osuđujemo sve vrste antisemitizma ksenofobije i nikakva neslaganja, čak ni oko statusa Jerusalima, ne opravdavaju takva dela - rekla je Merkel novinarima nakon sastanka rukovodstva njene Hrišćansko demokratske partije.

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp prošle nedelje objavio odluku njegove administracije da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela i da premesti ambasadu SAD iz Tel Aviva u taj grad, tokom vikenda su izbili protesti u Berlinu i drugim gradovima u Nemačkoj tokom vikenda, a policija je prijavila spaljivanje izraelskih zastava i korišćenje antisemitskih slogana.

Portparol vlade Nemačke Štefan Zajbert izjavio je da su spaljivanje izraelskih zastava i antisemitske uvrede upućene Izraelu i Jevrejima "sramne".

On je istakao da Nemačka veoma saoseća sa Izraelom i sa Jevrejima širom sveta i da će se zato suprotstaviti podsticanju antisemitizma kad god se dogodi. Ova odluka SAD-a naišla je na široku osudu međunarodne zajednice, dok su čak i neki američki saveznici istakli da je ona bespotrebno izazvala novi sukob u regionu koji je već ispunjen nasiljem.

Problem statusa Jerusalima leži u suštini izraelsko-palestinskog sukoba, a Trampov potez je široko shvaćen kao udruživanje sa Izraelom. Antisemitizam je bio u srži nacističke ideologije koja je dovela do ubistva preko šest miliona Jevreja u Holokaustu.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Twitter/EstadaoInter

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Parovi - Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Glamur Specijal
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live