Izvor:
12.12.2017 u 23:58
0

PROTIV NJUJORŠKOG NAPADAČA PODIGNUTE FEDERALNE OPTUŽBE: Tereti se za terorističku pretnju i posedovanje oružja!

Američki tužioci izneli su federalne optužbe protiv Akajeda Ulaha, počinioca jučerašnjeg napada u podzemnoj železnici Njujorka, kojima je on optužen da je pružao materijalnu podršku stranoj terorističkoj organizaciji.

Ulaha su tužioci, pored podrške terorističkoj organizaciji, optužili za korišćenje oružja masovnog uništenja, bombaški napad na javnom mestu, uništenje imovine eksplozivom. Pored federalnih optužbi, Ulaha policija Njujorka tereti za terorističku pretnju i posedovanje oružja. Zamenik komesara za protivterorizam, Džon Miler, rekao je da Ulah nije bio poznat policiji do napada koji se dogodio u podzemnoj železnici nadomak Tajms skvera u ponedeljak. U delu njujorške podzemne železnice, gde se u ponedeljak dogodio neuspeli pokušaj terorističkog napada, ponovo je pušten saobraćaj.

Zbog povećanih bezbednosnih mera, tim delom podzemne železnice sada patroliraju policajci sa psima koji mogu da otkriju eksplozivne materije. Ulah je ranije identifikovan kao počinilac jučerašnjeg napada. Policija je eksploziju okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada.

Ulah je detonirao cevnu bombu zalepljenu za svoje telo u podzemnoj železnici u Njujorku i tom prilikom povredio tri osobe i sebe. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da je napad pokušaj terorizma, dodajući da je puka sreća što počinilac nije ispunio svoje krajnje ciljeve.

Organi reda saopštili su da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa grupom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BBC News (World)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter