U EKSPLOZIJI U BAUMGARTENU: Povređena dva državljanina Srbije!

 

 

 Među povređenima u nedavnoj eksploziji u gasnom čvorištu Baumgarten bilo je i dva državljana Srbije, saopštila je policija. U eksploziji je jedan austrijski državljanin izgubio život, jedna osoba je zadobila teške, a 20 lakše povrede.

Među lakše povređenima je osam stranih državljana - dva državljana Srbije, dva Rumunije, po jedan iz Mađarske, Slovačke, Poljske i SAD. Svi, kako ističe portparol austrijske policije Hajnc Holub, nastanjeni su u Austriji. Lakše povređeni, nakon kraće intervencije u bolnici pušteni su kućama.

Uzrok eksplozije nije još pronađen, ali mediji pominju da bi mogao biti pronađen u jednoj gasnoj posudi koja je u ponedeljak puštena u rad, a koju je zbog pada pritiska, proveravaro službenik "TUV" koji je u incidentu poginuo.

Postrojenje Baumgarten je izgrađeno 1959.kao crpna stanica gasnog polja u Cverndorfu, a potom je pretvorena u čvorište. Ovo čvorište važi kao jedno od najvažnijih u snabdevanju Evrope. Preko Baumgartena idu veliki tranzitni gasovodi ka Nemačkoj; Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Hrvatsko i Mađarskoj.

Oko jedna trećina uvoznih količina gasa iz Rusije ide preko čvora Baumgarten.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Twitter/Sputnik

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost