Izvor:
14.12.2017 u 21:12
0

Putin: Rusi i Ukrajinci su, u osnovi, jedan narod!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da su Rusi i Ukrajinci u osnovi jedan narod, ujedinjen zajedničkim istorijskim, verskim i drugim korenima.

"Razvoj slovenskih svetova bio je težak proces. Sama Rusija je sačunjena od mnogih slovenskih plemena. Na kraju, formirana je Rusija, a Kijev je bio njen deo i centar. U tom smislu, naši istorijski, verski i drugi koreni dozvoljavaju mi da kažem da smo, u osnovi, jedan narod", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.

Ruski predsednik ocenio je da je odluka sovjetskih vlasti da pripoje Krim Ukrajini 1954. godine, predstavljala kršenje zakona u to vreme.

On je kazao da će pokušaji da se primeni ukrajinski scenario u Rusiji biti osujećeni, preneo je TAS S.

"Ne želimo da Rusija postane druga Ukrajina, zar ne? Ne, ne želimo, i nećemo dozvoliti da se to dogodi", rekao je Putin.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter