Izvor:
16.12.2017 u 09:29
0

NOVI NAPADI U JEMENU: Poginulo na desetine ljudi!

U današnjim napadima jemenske vojske na grad Bejhan poginulo je na desetine ljudi, javlja Rojters.

Vojska Jemena i njeni saveznici danas su proterali pobunjenike Hute iz grada Bejhan, jednog od njihovih poslednjih uporišta na jugu te zemlje, saopštili su vojni i lokalni zvaničnici.

Vojska je, kako prenosi britanska agencija, ušla u Bejhan koji se nalazi oko 300 kilometara jugoistočno od prestonice Sane, koju kontrolišu Huti, usmrtivši desetine ekstremista u sukobima.

Grad Bejhan je od važnosti u sukobima u Jemenu zato što se nalazi na velikom putu koji povezuje provinciju Šabva sa provincijom Marib na severu koja je pod kontrolom pobunjeničkih Huta.

Ovaj napredak vojske znači, prema rečima izvora, da su Huti proterani iz Šabve.

U sukobima u Jemenu između snaga pobunjenika Huta koje podržava Iran i koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja podržava zvaničnu vladu Jemena smeštenu u južno lučkom gradu Adenu, poginulo je više od 10.000 ljudi i nastala je humanitarna kriza.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter