Izvor:
17.12.2017 u 02:29
0

U požarima u Kaliforniji poginuo vatrogasac, strahuje i Opra!

U borbi protiv požara u Kaliforniji danas je od opekotina i udisanja dima poginuo jedan vatrogasac, a vrtoglavi vetrovi navode požar ka ekskluzivnom naselju Montesito gde stanuju poznate ličnosti Opra Vinfri, Elen Dedženeris i mnogi drugi.

Medicinski veštak okruga Ventura danas je objavio izveštaj autopsije, Kori Iversona (32), ali nije odavao detalje, prenosi AP.

Prošle nedelje je, takođe, poginula 70-godišnja žena u automobilskoj nesreći na putu za evakuiaciju usled požara.

Ogroman požar je spalio više od 700 domova, a pretnja je po još 18.000, dok ga trenutno vrtoglavi vetrovi u kalifornijskom gradu Santa Ana usmeravaju prema bogatoj zajednici Montesito, ostavljajući vatrogasce da rade u oblacima dima.

Požar se velikom brzinom kreće ka tom planinskom obalnom predelu severozapadno od Los Anđelesa, a portparol vatrogasne službe Džud Olivas naveo je da je "odmah iznad kuća", prenosi AP.

Povodom najnovijeg razvoja dogajđaja Vinfri je izrazila zaprepašćenje putem Tvitera.

"Još se molim za naš mali grad. Vetrovi su se jutros podigli izazivajući savršenu oluju lošu za naše vatrogasce", napisala je Vinfri, a nije poznato da li se ona nalazila tada u Montesitu.

Nacionalna meteorološka služba 13. dan zaredom je izdala crveno upozorenje na najviši stepen opasnosti od požara zbog vrelih, suvih i vetrovitih vremenskih uslova, a naredbu za evakuaciju dobilo je oko 95.000 ljudi.

Vetrovi koji su u subotu ojačali, uneli su zabrinutost da će plamen naići ogromnom brzinom i širiti se tolikom snagom da vatrogasci neće moći ni da mu priđu.

"Strah je da požar nije moguće kontrolisati u veoma vetrovitoj epizodi", rekao je Olivas.

Agencija je u utorak izvestila da u Južnoj Kaliforniji umesto snega pada pepeo, a da dim od požara tera ljude da se bore za vazduh i da je na desetine hiljada ljudi evakuisano iz svojih domova.

Onima koji su ostali u Montesitu, prenela je tada agencija, policija je dodelila zaštitne maske za disanje. Među stanovnicima tog naselja su pored Opre Vinfri i Elen Dedženeris, glumica Dru Barimor i glumac Džef Bridžis.

Voditeljka američkog tokšoua Elen Dedženeris je tada na društvenoj mreži navela da susedi pomažu jedni drugima i njihovim ljubimcima kako bi svi bili bezbedni.

"Šaljem ogromnu ljubav i zahvalnost vatrogasnoj i policijskoj službi. Hvala vam svima", poručila je Elen.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter