Izvor:
14.01.2018 u 00:24
0

POGODILA IH REKLAMA: Članovi opozicije upali u prodavnice H&M!

Članovi jedne južnoafričke opozicione partije upali su u pojedine pradavnice H&M u znak protesta zbog reklamne fotografije koju je nedavno objavila ta švedska modna kompanija na kojoj je prikazan crni dečak u dukserici s natpisom "Naj kul majmun u džungli".

Lokalni mediji izveštavaju da su članovi partije "Borci za ekonomsku slobodu" tražili od šoping centara da izbace iz ponude odeću H&M, koja se posle oštrih kritika izvinila zbog sporne fotografije. Na televizijskim snimcima vidi se kako je u jednoj prodavnici na sve strane razbacana odeća H&M.

Lider te stranke Džulijus Malema je izjavio da se ne kaje zbog organizovanja akcije. H&M u Južnoj Africi je saopštio da su tu duksericu povukli iz prodaje.

Košarkaš Lebron Džejms i reper Didi su među poznatim ličnostima koji su kritikovali spornu reklamnu fotografiju. H&M se pre pet dana izvinila zbog fotografije i povukla je spornu reklamu. Kompanija H&M saopštila je da je "ta fotografija sada uklonjena sa svih kanala kompanije".

– Iskreno se izvinjavamo svima koje je ova fotografija možda uvredila – navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter