Izvor:
14.01.2018 u 03:34
0

REČ JE O VEŽBI: Tramp obavešten o lažnoj uzbuni na Havajima!

Američki predsednik Donald Tramp je danas obavešten o situaciji na Havajima gde je ranije danas građanima upućeno upozorenje na opasnost od balističke rakete.

– Predsednik je upoznat sa situacijom u vezi vežbe za vanredne okolnosti na Havajima. Reč je isključivo o vežbi – kazala je portparolka Bele kuće Lindzi Volters

Širom Havajia građani su ranije danas primili tekstualnu poruku u kojoj se upozoravaju na pretnju balitičkom raketom, ali su zvaničnici te savezne američke države saopštili da je reč o lažnoj uzbuni. Uzbuna je, međutim, izazvala paniku među stanovništvom Havaja. U poruci se građani upozoravaju na pretnju balističkom raketom i pozivaju da hitno potraže sklonište.

– Ovo nije vežba – navedeno je u poruci.

Agencija za upravljanje vanrednim situacijama Havajia potvrdila je kasnije da ne postoji pretnja od balističke rakete. Portparol Ričard Raposa rekao je da nije jasno šta je dovelo do toga da se izda upozorenje za građane Havaja.

Havaji su u decembru prošle godine testirali sirenu za upozorenje od nuklearnog napada po prvi put od završetka Hladnog rata. Testiranja su usledila usled rastuće pretnje od raketnog i nuklearnog programa Severne Koreje.

Pjongjang je u septembru 2017. izvršio svoj šesti nuklearni test.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter