Izvor:
19.01.2018 u 23:21
0

Zvaničnik SAD: Akcije Turske u Siriji – destabilizujući potez!

Ukoliko se ispostavi da su navodi o turskom granatiranju sirijskog regiona Afrin tačni, to bi ugrozilo regionalnu stabilnost i ne bi pomoglo u zaštiti bezbednosti turske granice, izjavio je danas visoko pozicionirani zvaničnik američkog Stejt departmenta.

"Ne verujemo da vojna operacija ide u prilog regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Sirije ili zabrinutosti Truske za bezbednost svoje granice", rekao je novinarima zvaničnik, kojeg Rojters ne imenuje.

On je naglasio da ima ograničene informacije o navodnim vojnim potezima Turske.

Neimenovani zvaničnik je rekao da je takva vrsta aktivnosti destabilizujuća.

Turski ministar odbrane Nuertin Čanikli je ranije danas izjavio da je njegova zemlja započela vojnu operaciju granatiranjem sirijskog regiona Afrin, koji se nalazi pod kontrolom Kurda.

Kako je javio Rojters, turska artiljerija u pograničnom selu Sugediđi od jutros ispaljuje granate na Afrin, na severozapadu Sirijes.

Milicija sirijskih Kurda saopštila je da je turska vojska ispalila oko 70 granata na kurdska sela u regionu Afrin, a bombardovanje je započelo oko ponoći.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter