Izvor:
21.01.2018 u 17:50
0

PROVERA UOČI ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA: Severnokorejska delegacija stigla u Južnu Koreju!(VIDEO)

U istočni južnokorejski grad Gangnueng je doputovala sevenokorejska delegacija koja treba da proveri kako teku pripreme za odlazak umetničke grupe te zemlje na Zimske olimpijske igre koje će se idućeg meseca održati u Južnoj Koreji. Put između dve Koreje prvi put je upotrebljen otkako je početkom 2016. prestao da radi industrijski kompleks Kaesong.

Sedmočlanu severnokorejsku delegaciju predvodi Hjon Song-col, šef orkestra "Samđijon", poznata kao jedna od najuticajnijih žena u Severnoj Koreji. Hjon je, takođe, vođa poznate severnokorejske ženske muzičke grupe "Moranbong bend", za koju mediji navode da je osnovana po nalogu lidera Severne Koreje Kim Džong-una, a kruže glasine i da je ona Kimova bivša devojka.

Po dolasku u Južnu Koreju, Hjon nije želela da odgovara na pitanja novinara. Inače, severnokorejska delegacija je pod jakim obezbeđenjem tokom dvodnevne posete.

Delegacija planira da proveri scenu, audio sistem i druge uslove za svoj predstojeći nastup tokom ZOI u novoj koncertnoj sali u Gangneungu, 260 kilometara od Seula, a namerava i da razgovara o programu. Pjongjang je pristao da učestvuje na ZOI, od 9. do 25. februara, i na 10-dnevnim Paraolimpijskim igrama počev od 9. marta, koje će biti održane u istočnim gradovima Južne Koreje Pjongčang i Gangneung.

Severna Koreja će poslati 22 sportista na ZOI, a oni će se nadmetati u tri sporta i pet disciplina, saopštio je juče Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Pjongjang planira da pošalje i 140-članu umetničku grupu, koja se sastoji od orkestra, pevača i plesača, a održaće koncerte u Seulu i Gangneungu. Pjongjang i Seul su se dogovorili da marširaju pod jedinstvenom zastavom na svečanom otvaranju Olimpijade, a imaće i jedinstven tim u ženskom hokeju na ledu, navodi se u saopštenju MOK-a, kojim su potvrđeni raniji navodi.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter