Izvor:
16.07.2016 u 17:09
0

TURSKI PREMIJER: Situacija je u potpunosti pod kontrolom!

Situacija u Turskoj je u potpunosti pod kontrolom nakon sinoćnjeg pokušaja vojnog udara, tokom kojeg je poginula 161 osoba, ne računajući pučiste, izjavio je danas turski premijer Binali Jildirim.

On je u obraćanju novinarima u Ankari rekao da je istovremeno povređeno 1.440 ljudi, a uhapšeno je i 2.839 vojnika zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju puča, prenela je agencija AFP.

Jildirim je pokušaj vojnog udara nazvao "crnom mrljom" na demokratiji u Turskoj i krivicu pripisao "paralelnoj terorističkoj organizaciji". Prema navodima agencije AP, taj izraz turske vlasti koriste za pokret islamskog sveštenika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD i kojeg je zvanična Ankara i ranije optuživala da planira državni udar.

Fetulah Gulen je vođa terorističke organizacije. Koja god zemlja stoji iza njega nije prijatelj Turske i u ozbiljnom je ratu protiv Turske – istakao je Jildirim, uz kojeg je tokom obraćanja stajao načelnika Generalštaba turske vojske Hulusija Akara, kojeg su vojnici pučisti sinoć držali kao taoca u operaciji u vazduhoplovnoj bazi nedaleko od Ankare.

Organizatori puča će dobiti kaznu koju zaslužuju – istakao je Jildirim i dodao da su počinioci sada u rukama sudskog sistema.

Turski premijer je dodao i da je smrtna kazna zabranjena Ustavom, ali će turske vlasti razmotriti određene promene zakona kako bi bile sigurne da se pokušaj puča više nikad ne bi dogodio.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter