Izvor:
22.01.2018 u 17:16
0

IZOLOVANI INCIDENTI: Skoplje osudilo paljenje makedonske zastave u Solunu!

Makedonska vlada osudila je "izolovane incidente", posebno paljenje makedonske zastave, što se dogodili tokom protesta povodom novog imena Makedonije i poručilo da će zvaično Skoplje nastaviti iskreno da gradi poverenje sa Grčkom.

U saopštenju objavljenom na svojoj internet stranici, Ministarstvo osuđuje "izolovane incidente" izazvane od pojedinaca i grupa u jučerašnjem protestu u Solunu, ocenivši ih kao "politiku mržnje i netolerancije."

Prema fotografijama koje su juče objavili grčki mediji, grupa demonstranata je tokom protesta spalila makedonsku zastavu.

– Vlada nastavlja iskreno da gradi poverenje sa Grčkom , kako bi doprinela dostojanstvenom rešenju svih otvorenih pitanja u interesu građana obeju zemalja – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je, kao se navodi, uvereno da je region i Makedonija i grčka na putu dobrosusedske saradnje koja će rezultirati ispunjavanjem uslova za evrointegracione procese Makedonije, što će doprineti stabilnosti i ekonomskom razvoju celog regiona.

– Većina građana želi bliske i prijateljske odnose koji doprinose unapređenju saradnje i perspektive između dve zemlje – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Prema grčkim medijima, na protestu u Solunu učestvovalo je između 90 i 100 hiljada demonstranata. Proteste su organizovale desničarske nacionalističke organizacije, koje ne prihvataju da se u novom imenu Makedonije koristi reč Makedonija tvrdeći da " Makedonija je bila, jeste i ostaće Grčka ".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter