10°C

Beograd

SVET ŠOKIRAN: Starletu zadavio brat zbog provokativnih fotografija (FOTO)

Pakistansku internet zvezdu Kendal Baloš (Qandeel Baloch) ubio je brat, a motiv za to mu je bio tzv. ''ubistvo iz časti'', prenose svetski mediji.

Balosh (26) je postala poznata širom sveta nakon objavljivanja provokativnih fotografija na društvenim mrežama, zbog čega je i prozvana pakistanska Kim Kardašijan.

Kendal je pronađenja zadavljena u porodičnom domu nakon svađe sa svojim bratom, prema navodima pakistanske policije. Njeni roditelji su privedeni, a brat koji je osumnjičen za ubistvo je u bekstvu.

Inače, u Pakistanu je veoma često takozvano ''ubistvo iz časti'', a žrtve su uglavnom devojke za koje porodica proceni da su ih osramotile.

Porodica je u ovom slučaju smatrala da je Kendal nanela njima veliku sramotu zbog svog javnog eksponiranja, nepriličnih i nepristojih fotografija i komentara koje je objavljivala na društvenim mrežama. Njen brat je zahtevao od nje da prestane da se bavi modelingom i da prestane sa provokativnim objavama na društvenim mrežama.

U nedavnom intervjuu za BBC ona je rekla da je zabrinuta za svoju bezbednost, da strahuje za svoj život i da je sve pretnje koje dobija prijavila policiji. Međutim, oni očito nisi učinili mnogo da je zaštite.

Vest o ubistvu starlete šokirala je svet i dodatno podelila ionako podeljeno pakistansko društvo. Dok jedni osuđuju ovo ubistvo, drugi opravdavaju jer smatraju da je brat samo branio porodičnu čast.

Mlada internet zvezda je bila popularna među mladima koji su u njoj videli borca za prava žena i kultunu ikonu, dok su je drugi javno vređali i smatrali sramotom za Pakistan.

Hiljade žena svake godine bude ubijeno u Pakistanu zbog takozvanog ''ubistva iz časti'' i sa tim problemom vlasti ne mogu da se izbore već decenijama.

HappyTv.rs
Foto: Instagram/ qandeel_baloch

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar