Izvor:
01.05.2016 u 16:36
0

HAPŠENJE: Pao peruanski „El Čapo“

Kolumbijske vlasti saopštile su danas da su uhapsile najvećeg peruanskog narko-bosa, koji po svom uticaju u kriminalnim krugovima može da se uporedi sa nedavno uhapšenim meksičkim narko-bosom i milijarderom Hoakinom "El Čapom" Gusmanom.

Herson Galvez, poznat pod nadimkom "Karakol" (Puž), uhapšen je u jednom restoranu u kolumbijskom gradu Medeljin, saopštilo je kolumbijsko Ministarstvo odbrane, a prenela je agencija AFP.

"Peruanska policija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv trgovine drogom i organizovanog kriminala opisuju Galvesa kao novog ''El Čapo Gusmana'' Latinske Amerike", navodi se u saopštenju.

Gusman, bivši lider moćnog meksičkog kartela Sinaloa, uhvaćen je u januaru nakon višemesečnog bekstva.

Peruanska policija je raspisala poternicu za Galvesom, u kojem ga je opisala kao "nasilnog i agresivnog", kao i čelnika mreže koja se bavi "iznudama, nasilnim pljačkama, ilegalnom trgovinom droge i raznim drugim krivičnim delima".

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter