Izvor:
18.07.2016 u 13:22
0

ISPOVEST SRBA KOJI SU PRISUSTVOVALI PUČU U TURSKOJ: Istanbul je podsećao na BEOGRAD 1999.

Avion Er Srbije na redovnoj liniji Istanbul-Beograd sleteo je danas oko 17 časova i 15 minuta, a putnici koji su se zatekli u Istanbulu tokom noći kada je pokušan vojni puč, kažu da im je sve ličilo na 1999. godinu i NATO bombardovanje Srbije.

Milica Ðurđević, jedna od putnica čiji je povratak organizovala Vlada Srbije, kaže da je u Istanbulu sada mirno, ali da je noć kada je pokušan puč bila neprijatna.

''Ta noć je bila neprijatna. Malo smo se vratili u našu 1999. godinu, a sada je već sve u redu. Mirno je, ima još okupljanja na ulicama, nije baš da se šeta i da se osećate prijatno, ali može da se živi", rekla je novinarima Ðurđević, koja je turistički boravila u Istanbulu.

Ona je naglasila da se vratila u Srbiju jer joj više nije prijalo da boravi u Istanbulu, nije se osećala prijatno ako ne može da se šeta ulicom, da ode do kafića, restorana, u šoping… Ðurđević je istakla da joj je prijalo to što je vlada organizovala avionski povratak iz Istanbula, navodeći da se javila Ambasadi Srbije posle noći u kojoj su izbili neredi.

I Zoran Kontić, koji već osam godina radi u Istanbulu, kaže da je situacija sada normalna u tom gradu i da sve funkcioniše.

''Živimo na azijskoj strani i pola sata pre nego što su zatvorili most, prešli smo na evropsku stranu. Sada je situacija normalna i sve funkcioniše normalno. Nismo izlazili dva dana iz kuće, ali sada je sve u redu'', rekao je Kontić.

Navodeći da je za vreme nereda bio kod kuće, on je istakao da će se vratiti u Istanbul, ali da je pomalo zabrinut za svoju bezbednost i da ne može da kaže da je svejedno.

''Čuli smo detonacije i prelatanje aviona, vrlo blizu. Ličilo je na 1999. godinu'', rekao je Kontić.

Jedan od putnika na redovnoj liniji Er Srbije iz Istanbula bio je i Nenad Marković, koji kaže da tokom noći u kojoj je pokušan puč nije bio u Istanbulu, već u Bursi gde je bilo sve mirno.

''Nismo bili u Istanbuli već u Bursi. Sinoć smo stigli u Istanbul i tamo su ljudi slavili, nije bilo nereda kao što je bilo dan ranije. Bila je normalna situacija'', rekao je Marković. Objašnjava da je trebalo da se vrate sutra, ali da su zbog otkazivanja takmičenja u Bursi, odlučili da se vrate današnjim letom.

''Imali smo let za ponedeljak pa smo ga prebacili za danas jer se takmičenje u Bursi završilo ranije, otkazali su ga pred kraj i onda smo rešili da se vratimo dan ranije", kazao je on.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je sinoć da se na ulice Istanbula vratio normalan život i da se može reći da se situacija potpuno smirila posle pokušaja puča. Marković je rekao i da je Vlada Srbije organizovala prebacivanje naših državljana koji ne žele više da borave u Turskoj.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Josiensor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter