Izvor:
18.07.2016 u 13:35
0

SAUDIJSKA ARABIJA: Uhapšen turski vojni ataše U POKUŠAJU DA SE DOMOGNE EVROPE!

Turski vojni ataše u Kuvajtu uhapšen je na jednom od aerodroma u Saudijskoj Arabiji u pokušaju da se domogne Evrope, javila je televizija "Al Arabija".

Navedeno je da je Ankara ovog vojnog diplomatu stavila na listu lica za kojima se traga zbog učešća u organizaciji vojnog puča. On je uhapšen na aerodromu "Al Damam" na istoku Saudijske Arabije dok se spremao za let za nemački grad Diseldorf uz presedanje u Amsterdamu u Holandiji, preneo je TASS.

Saudijska novinska agencija SPA je javila da je kralj Salman bin Abdul-Aziz al Saud telefonom razgovarao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i čestitao mu zbog uspeha u obnavljanju normalnog života u Turskoj.

Turski televizijski kanal "Haberturk" javio je danas da je zbog učešća u pokušaju puča uhapšeno najmanje 12 generala i jedan admiral turske vojske. U noći 16. jula pokušan je vojni puč u Turskoj, sa glavnim sukobima koji su se odvijali u Ankari i Istanbulu. Tursko državno vođstvo je u međuvremnu objavilo da je puč ugušen, a prema poslednjim informacijama 290 ljudi je tokom njega ubijeno, a 1.440 osoba je ranjeno.

Tanjug
Foto: Twitter/AlArabiya_Eng

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter