Izvor:
07.02.2018 u 15:39
0

U SKLADU SA REZOLUCIJOM SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Rusija počela deportaciju severnokorejskih radnika!

Rusija je započela deportaciju severnokorejskih radnika, što je u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja je usvojena u decembru, izjavio je u Njujorku ruski ambasador u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora.

– Mnoge guvernije počele su da deportuju Koreance – rekao je Macegora u utorak i istakao da taj potez prikazuje posvećenost Rusije implementaciji odluka SB UN

Prema njegovim rečima, potez će imati ozbiljan uticaj na rusku ekonomiju, posebno na Dalekom istoku, gde radi 12.000 radnika iz Severne Koreje. On je dodao i da ruske vlasti neće primorati na deportaciju one građane Severne Koreje koji to ne žele.

Rezolucija SB UN, usvojena 22. decembra, a kojom se pojačavaju sankcije Severnoj Koreji, između ostalog predviđa da sve države članice moraju da proteraju sve radnike iz te zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter