Izvor:
01.05.2016 u 21:55
0

PORUKA PATRIJARHA KIRILA ZA USKRS: Progon hrišćana veći nego ikada

Hrišćanstvo i religija u celini se potiskuju iz javnog života i u nekim zemljama se jednostavno uništavaju, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

Sada smo svedoci potiskivanja hrišćanstva, verskih načela u celini, posebno hrišćanstva iz života Zapadne Evrope i Severne Amerike“, naveo Kiril .

On je dodao da se na Bliskom istoku uništava hrišćanstvo, dok se u Africi istrebljuju cela sela.

Suočavamo se sa pojavom koja je bez presedana. Progon hrišćana je postojao, kao što znamo, u Starom Rimu, u Sovjetskom Savezu, ali takvih razmera fizičkog uništenja ljudi, samo zato što pripadaju hrišćanstvu, nije bilo u istoriji“, naglasio je poglavar RPC, prenosi Sputnjik.

Patrijarh je naveo da je pravoslavni svet postao jedna od vodećih snaga koja se bore za tradicionalne vrednosti i da saveznika u borbi protiv potiskivanja verskih načela iz života ima i među katolicima, muslimanima, Jevrejima, pa čak i među onima koji nisu vernici.

Opisujući atmosferu februarskog susreta sa rimskim papom u Havani, on je rekao:

„Osetio sam da sagovornik deli moja ubeđenja, imamo isto mišljenje da se danas treba zajedno boriti za hrišćanske vrednosti kako bismo zaštitili savremenu civilizaciju od vrlo negativnih posledica koji mogu da nastanu u slučaju slabljenja uticaja hrišćanstva na lični i javni život ljudi.“

Izvor:Tanjug
FOTO:Facebook/glavnevesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter