Izvor:
13.02.2018 u 17:08
0

NJUJORK TAJMS: SAD i Rusija oživele hladnoratovske igre! Amerika prva počela!

SAD i Rusija oživljavaju hladnoratovke igrice preko provokativnih promena naziva ulica, piše danas Njujork tajms.

Nazivi ulica menjaju se u delovima Vašingtona i Moskve u kojima su smeštene ruska i američka ambasada, da bi bilo "sigurno" da će naziv ulice izazvati nelagodu ili smeh.

U Moskvi, predloženo je da se nedaleko od američke ambasade ulica preimenuje u "Prvi severnoamerički mrtvi kraj".

Ruski poslanik, desničar Mihail Degtjarjov, koji je predložio to ime potvrdio je na tviteru da će gradska komisija razmatrati taj predlog krajem februara.

Njujork tajms ističe da su, ipak, takvu praksu preimenovanja ulica započele SAD.

Gradsko veće u Vašingtonu 10. januara promenilo je ime Aveniji Viskonsin, u kojoj se nalazi ambasada Rusije, u Boris Njemcov plaza.

Njemcov je bio žestoki kritičar Kremlja i opozicioni političar, koji je ubijen nedaleko od zidina Kremlja, u februaru 2015. godine, piše Njujork tajms.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter