Izvor:
14.02.2018 u 17:16
0

ZVANIČNIK EU ŽESTOKO OPLEO PO BITKOINU: Za stabilne ekonomije nam ne trebaju digitalne valute!

Digitalne valute nisu zamena za konvencionalni novac koji izdaju i kojim upravljaju centralne banke, izjavio je danas član Upravnog odbora Evopske centralne banke, Jens Vajdman.

Digitalne valute, kao što je bitkoin, nisu dobro sredstvo plaćanja, jer se njihove vrednosti jako brzo menjaju, ocenio je Vajdman, koji je i guverner Centralne banke Nemačke.

– Za stabilan monetarni i finansijski sistem nam ne trebaju kripto-tokeni, već centralne banke sa obavezom da stabilizuju cene i efikasna bankarska regulativa, a mi imamo i jedno i drugo u evrozoni, – poručio je Vajdman.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/BitNational

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter