Izvor:
14.02.2018 u 21:17
0

NATANJAHU PORUČIO DA OSTAJE NA VLASTI: Preporuke policije pristrasne i „pune rupa“!

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je danas preporuku policije da bude optužen za korupciju, a policijski izveštaj je okarakterisao kao "pristrasan, ekstreman i pun rupa, poput švajcarskog sira".

Istovremeno, Netanijahu je poručio da ostaje na vlasti.

U obraćanju na sastanku lokalne vlade u Tel Avivu, Netanijahu je rekao da njegova vlada ostaje stabilna uprkos saopštenju policije, te da će "istina izaći na svetlo dana".

– Nakon što sam pročitao izveštaj s preporukama, mogu da kažem da je to pristrasan, ekstreman dokument pun rupa, poput švajcarskog sira, i da ne drži vodu – istakao je Netanijahu.

On je naveo i da je vrednost poklona za koje policija tvrdi da ih je primio izuzetno preuveličana, naglasivši da taj izveštaj predstavlja pokušaj da se "stvori pogrešan utisak o razmenama koje se nikada nisu dogodile".

Izraelski opozicioni političari pozvali su Netanijahua da podnese ostavku.

Netanijahu je i ranije, nakon što je policija predložila državnom tužiocu Izraela da ga optuži za primanje mita, demantovao te navode. Te optužbe je nazvao neosnovanim i potvrdio stav da će uspešno završiti svoj četvrti mandat na mestu premijera Izraela. Izraelska policija predložila je državnom tužiocu da Netanijahua optuži za dva slučaja primanja mita, javili su ranije tamošnji mediji. Policija može samo da podnese predlog državnom tužiocu, a na njemu je konačna odluka.

Inače, Netanijahu je od početka 2017. godine nekoliko puta ispitan u policiji. Izraelski mediji navode da je Netanjahu primao poklone od biznismena i da je pravio dogovor sa jednim izraelskim izdavačem o smanjenju medijske konkurencije, zarad pozitivnijih tekstova u novinama.

Izvor: tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter