Izvor:
17.02.2018 u 03:59
0

STOLTENBEG POZDRAVIO JAČANJE PARTNERSTVA SA SRBIJOM: Evropska unija i NATO zajedno da učine više na Zapadnom Balkanu!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Minhenu da NATO i Evropska unija zajedno mogu i treba da učine više na Zapadnom Balkanu i pozdravio jačanje partnerstva sa Srbijom

– NATO i EU imaju istoriju i odgovornost na Zapadnom Balkanu. Plašim se da smo možda previše fokusirani na Siriju, Irak, Avganistan i druge probleme, što je značajano, a da zaboravljamo naše najbliže susedstvo

– Zapadni Balkan, a gde treba da budemo fokusirani, jer postoji neki razvoj događaja koji ide u pogrešnom pravcu- rekao je Stoltenberg.

– Ali zaista verujem da NATO i EU mogu da učine više zajedno, treba da radimo zajedno i učinimo više zajedno – rekao je on na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

On je ukazao da NATO u regionu ima svoje članice i rekao da se posle nedavne posete Skoplju nada da će se pronaći rešenje za spor oko imena te zemlje kako bi se prešlo na pitanje članstva.

Šef NATO je, međutim, ukazao da nije reč samo o članstvu već i o saradnji sa partnerima kao što je Srbija.

Pozdravljam jačanje partnerstva sa Srbijom, pozdravljam što i EU na tome radi. Zapadni Balkan je apsolutno region gde moramo da učinimo više sa Evropskom unijom- zaključio je Stoltenberg.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter