Izvor:
17.02.2018 u 17:26
0

ZIGMAR GABRIJEL: Povlačićemo sankcije Rusiji ako bude primenjeno primirje u istočnoj Ukrajini!

Evropska unija mogla bi postepeno da počne da povlači sankcije koje su nametnute Rusiji, ako bude primenjeno primirje u istočnoj Ukrajini posredstvom Ujedinjenih nacija, rekao je danas nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

Gabrijel je istakao da ukoliko ideja o misiji UN u Donbasu bude primenjena, biće i povlačenja nekih sankcija.

"Moramo da postignemo primirje u Ukrajini. Smatram ispravnom ideju ruskog predsednika (Vladimira Putina) o plavim šlemovima. Ukoliko to bude postignuto, mi ćemo postepeno početi da povlačimo sankcije", rekao je Gabrijel.

On je rekao da "nije realistično" insistirati na punoj implementaciji mirovnog sporazuma iz Minska, a ne ponuditi određeni nivo smanjenja sankcija.

On je istakao da još uvek postoje fundamentalne razlike po pitanju predloga Rusije o dovođenju mirovnih snaga UN u istočnu Ukrajinu, ali da je ta ideja "jedna od realističnih opcija" u cilju postizanja napretka u okončanju nasilja u tom regionu gde je od 2014. poginulo oko 10.000 ljudi.

Putin je u decembru na godišnjem obraćanju medijima rekao da je Rusija podnela nacrt rezolucije Savetu bezbednosti UN o raspoređivanju snaga UN u regionu Donbas kako bi se na taj način zastitili pripadnici posmatračke misije OEBS.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter