Izvor:
21.02.2018 u 21:38
0

SERGEJ LAVROV: Čekamo na odgovor UN, OEBS-a i svakako Evropske unije i NATO!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je u Ljubjani Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Savet Evrope, Evropsku uniju i NATO odgovore na napad na ruska predstavnišva u Kijevu.

Lavrov je rekao posle razgovora sa svojim slovenačkim kolegom Karlom Erjavecom u Ljubljani da kijevske vlasti podstiču napade koje organizuju neonacisti na ruske prostorije u Ukrajini, prenosi ruska agencija TASS.

– Čekamo na principijalan odgovor UN, OEBS-a i svakako Evropske unije i NATO, pošto su ove dve poslednje organizacije posbno bave rešavanjem situacije u Ukrajini – rekao je Lavrov.

Ukrajinske neonacističke grupe napale su 17. i 18. februara ruski Centar za nauku i kulturu u Kijevu kao i prostorije ruskih banaka. Oni su bacali crnu i crvenu farbu na zidove zgrade i ispisivali uvredljive slogane na njima.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je oštar protest Kijevu zbog napada. Lavrov je stigao u posetu Sloveniji posle koje putuje u dvodnevnu posetu Beogradu.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter