POSLE TRAGEDIJE NA FLORIDI POGLEDI USMERENI U POLITIČARE: Hiljade učenika traži promenu zakona o oružju!

 

 

 Više hiljada učenika, među kojima su i oni iz škole u Floridi u kojoj se desila smrtonosna pucnjava, okupilo se ispred savezne skupštine u glavnom gradu Floride Talahasiju, tražeći izmenu zakona o oružju i preteći da će smeniti republikance koji odbijaju da razmotre nove mere o kontroli oružja.

- Glasajte za njihov odlazak - uzvikivali su učenici, koju su se okupili nedelju dana nakon masakra, u kojem je iz vatrenog oružja ubijeno 17 učenika u školi. 

Poslanici u skupštini Floride odbili su ograničenja o oružju, od kako je Republikanska stranka preuzela kontrolu nad kancelarijom guvernera i parlamentom 1999. godine. Kako navodi agencija, učenici su "toplo" primljeni u Talahasiju, ali političari nisu ponudili konkretne odgovore. 

 Najveća želja učenika - zabrana oružja kao što je puška AR-15, koju je koristio osumnjičeni za pucnjavu u školi u Floridi Nikolas Kruz, skinuta je s dnevnog reda prethodnog dana u skupštini Floride. 

- Znamo šta želimo. Želimo reformu oružja. Želimo zdravorazumne zakone o oružju...Želimo promenu - rekla je učenica Dileni Tar obraćajući se novinarima. 

Prema njenim rečima, učenici su razgovarali s nekoliko poslanika, a najviše što su od njih dobili je "imaćemo vas u mislima", "tako ste jaki, tako ste snažni".

Malo je verovatno da će studenti i oni koji ih podržavaju dobiti ono što žele - zabranu AR-15 i sličnih poluautomatskih puški. Republikanski poslanici sve ozbiljnije govore o pojedinima ograničenjima, ali ne o potpunoj zabrani, dodaje američka agencija.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live