Izvor:
22.02.2018 u 20:30
0

CEREMONIJA ZATVARANJA ZOI: Severna Koreja šalje generala u Pjongčang!

Severna Koreja poslaće na ceremoniju zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu jednu od najviše rangiranih ličnosti u toj zemlji, generala Kim Jong-čola.

General Kim je šef obaveštajne službe Severne Koreje i veruje se da je on planirao nekoliko napada na Južnu Koreju, poput potapanja mornaričkog broda Čeonan 2010. godine, kada je poginulo 46 mornara, prenosi BBC.

Delegacija koju će predvoditi general Kim ostaće tri dana u Južnoj Koreji i očekuje se da će se sastati sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom.

Učešće Severne Koreje na Olimpijskim igrama smatra se potezom kako bi se smirile tenzije između dve Koreje, ipak, postoje sumnje da Severna Koreja koristi taj događaj samo da bi poboljšala sliku o sebi u međunarodnoj javnosti.

Kako se navodi, delegaciju SAD na završnoj ceremoniji predvodiće kćerka američkog predsednika Donalda Trampa, Ivanka.

Zvaničnici Južne Koreje kazali su da neće biti zvaničnog sastanka između Severne Koreje i SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter