Izvor:
23.02.2018 u 02:54
0

PJEONGČANG: Amerika u strahu od susreta Trampa i saradnika Kim Džong Una optuženog da je ubijao Južnokorejce!

Bivši severnokorejski šef vojne obaveštajne službe, za koga se veruje da je glavni pokretač smrtonosnih napada na Južnu Koreju, vodiće delegaciju visokog nivoa kraljevstva Hermita na ceremoniji zatvaranja Zimske olimpijade u Pjeongčangu.

Kim Iong Čol će se pridružiti osamčlanoj delegaciji u Južnoj Koreji tokom trodnevne posete. Kim, potpredsednik Centralnog komiteta vladajuće radničke partije, i drugi visoki zvaničnici Severne Koreje dolaze u nedelju na ceremoniju zatvaranja, gde će biti i ćerka predsednika SAD Donalda Trampa, Ivanka, koja će predvoditi delegaciju Sjedinjenih Država.

Poseta 72-godišnjeg funkcionera sigurno će izazvati kontroverzu jer je je ranije optužen za vršenje zverstava protiv Južnokorejaca. Veruje se da je Kim pripremio napad na južnokorejski ratni brod i granatiranje ostrva 2010. godine, kada je 46 mornara poginulo. On je takođe optužen za postavljanje mina u

Demilitarizovanoj zoni. Dva južnokorejska vojnika su ozbiljno ranjena od mina, iako je Severna Koreja žestoko odbila bilo kakvo učešće.

Severnokorejski general je na crnoj listi, ali to ne bi trebao da bude problem jer sankcije ne uključuju zabranu putovanja. Nije jasno hoće li doći do sastanka Kima i Trampa a ceremoniji zatvaranja.

Sestra Kim Džong Una i drugi severnokorejski zvaničnici prisustvovali su ceremoniji otvaranja u Pjongčangu. Ona je postala prvi član vladajuće porodice koja je putovala u Južnu Koreju. Ta poseta povećala je račun od 223.237 dolara koliko je utrošeno na smeštaj delegacije u hotelu sa pet zvezdica, ishranu i put. Za razliku od toga, Kraljevina Hermita potrošila je oko 50.000 dolara za obuku i pripreme 22 takmičara iz Severne Koreje.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/New York Daily News‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter