Izvor:
24.02.2018 u 20:27
0

Turska: Premeštanje ambasade SAD u Jerusalim zabrinjavajuće!

Turska je danas saopštila da je odluka SAD da premeste svoju ambasadu u Izraelu u Jerusalim u maju ove godine u suprotnosti s odlukama Ujedinjenih nacija i Organizacije za islamsku saradnju (OIC), te da pokazuju da SAD žele da naruše miru.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske je u saopštenju poručilo da je odluka SAD "veoma zabrinjavajuća", dok su iz američkog Stejt departmenta saopštili da će se otvaranje američke ambasade u Jerusalimu polkopiti sa proslavom 70. godišnjice nezavisnosti Izraela, prenosi Rojters.

Rojtersu je juče rečeno da SAD planiraju da u maju otvore ambasadu u Jerusalimu.

Agencija prenosi da je izraelski ministar obaveštajnih poslova Izrael Kac čestitao američkom predsedniku Donaldu Trampu na objavi da će ambasada biti premeštena na 70. godišnjicu proglašenja nezavisnosti Izraela.

"Nema boljeg poklona od tog! Najpravedniji i najkorektniji potez. Hvala, prijatelju!", naveo je Kac na Tviteru.

Rojters navodi da će u Izraelu 70. godišnjica nezavisnosti biti proslavljena 19. i 20 aprila.

Administracija američkog predsednika razmatra ponudu republikanskog donatora, milijardera Šeldona Adelsona da plati za barem jedan deo nove ambasade SAD u Jerusalimu, rekla su četiri zvaničnika za AP.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter