Izvor:
23.07.2016 u 02:32
0

ISLAMISTI ILI DESNIČARI: Nejasan motiv napada!

Dok policija traga za napadačima koji su usmrtili više osoba u tržnom centru u Minhenu, nejasno je da li iza napada stoji islamistički ili desničarski motiv.

Naime, jedan svedok, koji je uspeo da pobegne iz tržnog centra, kaže da je lice, koje je pucalo na ljude koji su se našli u tom zdanju, upućivao uvrede strancima. To ukazuje na desničarski motiv, posebno što svedok tvrdi da je bio obučen kao neonacista.

Najpre, dok sam radio u radnji, čuo sam glasne krike, a kada sam izašao video sam ljude koji trče i viču ''bomba''. Izašao sam iz radnje i video jedno lice koje se približava tim ljudima koji beže – prepričao je svedok televiziji RTL stravične scene.

Napadač je, dok je repetirao pištolj, pre pucanja upućivao uvrede strancima. Očevidac tvrdi da je napadač pucao iz neposredne blizine na uplašene građane. On je kazao da je uspeo da pobegne preko parkinga do druge strane ulice, a da je video više mrtvih i povređenih. I pored izjave ovog svedoka niko ne isključuje, posebno nakon nedavnog napada jednog muslimanskog azilanta na putnike jednog voza, da ipak iza svega stoji islamsistički motiv.

Portparolka policije u Minhenu televiziji RTL, koja izveštaja sa lica mesta, prenela je da čuvari reda trenutno traže tri lica naoružana sa "dugim oružjem".

Inače, policija u Minhenu izdala je upozorenje građanima da "ne zna gde se nalaze napadači i da za njima traga, a da savetuje građanima da ne napuštaju svoje domove, odnosno ne borave na javnim mestima".

Jedan od napadača izvršio samoubistvo?

Nemački mediji prenose glasine da se jedan od napadača koji su nasumice pucali na ljude u najvećem tržnom centru Olimpija u Minhenu, izvršio samoubistvo.

Potvrda ove informacije još uvek ne postoji.

Policija je prethodno na Fejsbuku objavila da postoje indicije da su bila tri napadača za kojima se traga, a govori se čak i o "terorističkoj pretnji".

Tanjug
Foto: Twitter/Reuters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter